Закарпаття: 7 травня в селищі Дубове на Тячівщині святкуватимуть “День Бика”

У суботу, 7 травня в селищі Дубове Тячівського району пройде традиційне свято проводів вівчарів на полонину під назвою “День Бика”.

Закарпатський край давно славиться оригінальністю різноманітних свят. Одним з традиційних є проводи на полонину отар.  Незмінними атрибутами свята є токан з бринзою і вурдою, закарпатські пісні і танці навколо карпатської костриці.

Тут гостей чекає строката презентація побуту, культурних і кулінарних традицій багатьох регіонів Гуцульщини; дегустація бринзи, яка як головна королева свята прикрашає всі виставкові ряди. Вона, як частинка душі кожної общини, має свій, що відрізняється від інших і неповторний смак.

Серед культурно-розважальних заходів: змагання між представниками сіл за найколоритнішу етнографічну експозицію; виставка-дегустація овечих сирів; нагородження переможця за накращу бринзу; конкурс на найкращого коломийкаря, дударя, вівчаря. Гала-концерт. Запалення святкової костриці і всенародні пригощання просто неба смаженою бараниною і традиційними стравами з бринзою, приготованими гуцульськими газдами.

Добратись до селища Дубове можна автобусами з автовокзалів Ужгорода, Мукачева, Хуста і Тячева.

zakarpatpost.net