Google показав місячне затемнення в Інтернеті

Фаза затемнення тривала 1 годину 40 хвилин. Жителі країн, з території яких не було видно повне місячне затемнення 15 червня, мали можливість подивитися трансляцію астрономічного явища в Інтернеті.

Трансляція затемнення була організована силами Google і астрономічного інтернет-проекту Slooh і велася відразу на декількох ресурсах: на сайті slooh.com, на офіційному каналі Google на відеохостингу YouTube і в програмі Google Earth в шарі “Небо”.

Місячне затемнення відбувається, коли Земля проходить між Сонцем і Місяцем. Якщо Місяць повністю входить у тінь Землі, затемнення називається повним. Під час повного затемнення частина сонячних променів огинає Землю і потрапляє на Місяць. Через заломлення променів Місяць набуває мідно-червоний відтінок.

Свідками унікального явища стануть мешканці України, Росії (за винятком Далекого Сходу), Європи, східної частини Африки, Східної Азії та Австралії.

Почнеться затемнення о 22:20 за київським часом, а максимальної фази досягне тоді, коли тінь червонуватого кольору закриє Місяць. Повна фаза затемнення триватиме 1 годину 40 хвилин. Місяць буде перебувати в сузір’ї Змієносця.

tsn.ua