Державна митна служба України святкує своє 20-річчя

Понад сімсот представників 27 митниць та центрального апарату Держмитслужби та випускники Академії митної служби України взяли участь в урочистостях до 20-річчя відомства…

Привітати митників із професійним святом прийшли народні депутати,  керівники міністерств та відомств,  КМДА.

Звертаючись до присутніх, Голова Держмитслужби підкреслив, що сьогоднішня зустріч – це привід ще раз оцінити шлях, який вже пройдено і можливість поговорити про майбутнє.

За минулий рік Служба виконала багато завдань, поставлених перед нею Президентом. та Урядом.

Зокрема перекрито канали чорної контрабанди, що дало можливість імпортерам працювати в умовах чесної конкуренції. А це, в свою чергу, позначилося на зростанні обсягів оподатковуваного імпорту.

Держмитслужба постійно збільшує обсяги перерахувань до держбюджету. Наразі, щодня скарбниця отримує майже півмільярда митних платежів.

Власними силами митниця розпочала проект електронного декларування, і, наразі постійно зростає кількість підприємств, що беруть в ньому участь. Та митниць, які його здійснюють – сьогодні їх вже 22.

Іде активна підготовка до проведення в Україні фінальної частині чемпіонату Європи з футболу „Євро 2012”. Служба співпрацює з колегами з інших країн. Створюються окремі смуги руху для вболівальників, відпрацьовується можливість запровадження спільних оглядів та взаємне визнання результатів митного контролю. А також он-лайн моніторингу завантаження пунктів пропуску з метою обрання оптимального маршруту. Це дозволить пришвидшити перетин кордону громадянами та зробити його максимально комфортним.

Приєднання до Кіотської конвенції та розробка нового митного кодексу дозволили вийти на якісно новий рівень взаємодії з європейською спільнотою. Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі Голови Держмитслужби з Генеральним секретарем Всесвітньої митної організації та представниками європейського бізнесу в Брюселі.

Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік у своїй вітальній промові, зокрема зазначив:

«Сьогодні Українська митниця – сучасний державний інститут, ефективний механізм захисту економіки країни і надійний партнер бізнесу. Реалізація Концепції «Обличчям до людей» дозволила створити умови для розвитку зовнішньої торгівлі, та наповнення бюджету. Водночас внутрішній виробник отримав можливість для розвитку і збільшення експорту власної продукції. Динаміку змін у роботі митної служби України відзначив, як закордонний бізнес, так і міжнародні організації».

Під час святкування відбулася офіційна презентація Моніторингового центру ДМСУ, створеного для оперативного реагування на звернення, які надходять від громадян та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Працівники Центру приймають повідомлення про проблеми й затримки під час здійснення митного контролю й митного оформлення, черги в пунктах пропуску через державний кордон України, пропозиції та зауваження щодо організації роботи митних органів.

Термін опрацювання повідомлення не може перевищувати восьмигодинного робочого дня.

Держмитслужба забезпечує обов’язкове прийняття, невідкладне реагування, а також повноту, якість та об’єктивність перевірки усіх повідомлень, що надходять до Моніторингового центру, а також вжиття відповідних заходів реагування

У Центрі гості могли спостерігати он-лайн моніторинг ситуації у різних пунктах пропуску. Та поспілкуватися під час прямого включення з митним брокером та інспектором Київської регіональної митниці. І побачити процес безпосереднього оформлення електронної декларації.

Держмитслужба України