Про що говорили на виконкомі Ужгородської міськради…

У середу, 6 липня, н засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради розглянули понад 30 питань.

 Зокрема, затвердили черговий перелік городян, яким електричне автономне опалення встановлять коштом міста: до уже затверджених понад 500 помешкань, в яких живуть одинокі малозабезпечені Ужгороді, додалася ще 61 адреса. Також члени виконкому прийняли рішення про реорганізацію двох навчальних закладів – НВК “Горяни” та ЗОШ І-ІІ ступенів № 14. Як зазначив Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, оптимізація закладів освіти відповідно до розпоряджень центральних органів влади за причину має брак коштів: місто не може собі дозволити утримувати ненаповнені класи.

 Так, за інформацією начальника міського управління освіти Мар’яна Комарницького, із 96 учнів ЗОШ № 14 відвідували заняття щонайбільше 35. 14-ту школу реорганізовують у навчальний заклад І ступеня, себто, молодші класи продовжують роботу, а школярів старших класів переводять до інших шкіл. Щодо НВК “Горяни”, то переведення старших школярів із закладу у мікрорайоні сприятиме підвищенню їх освітнього рівня, а також – вивільнить місце для дошкільнят, котрих побільшало.

Виконком обмежив рух вантажівок у спеку: транспорт загальною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь 7 тон з 10.00 до 22.00 не їздитиме містом, коли буде більше 28 градусів за Цельсієм. На засіданні відмовили у наданні дозволів на встановлення носіїв зовнішньої реклами. Як наголосив Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, в Ужгороді забагато біл-бордів, місто від них потерпає і слід суттєво зменшувати їх кількість.

Відтак виконком затвердив нові тарифи на платні медичні послуги, що надаються Ужгородською міською поліклінікою та Ужгородською центральною міською клінічною лікарнею (ідеться передовсім про вартість профоглядів та спеціальних процедур, які виконуються не в стаціонарі і без направлення лікаря). Із повним переліком і тарифами можна ознайомитися на сайті міськради та в наступному числі газети “Ужгород”, – повідомляє відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю.

За пропозицією начальника Ужгородського міського управління УМВС України в Закарпатській області Івана Цьоки на наступне засідання виконкому винесуть “ромське питання” – розглядатимуть справи цієї національної громади в місті, шукатимуть способи вирішення проблем, торкнуться і теми самовільного будівництва, – інформує прес-служба Ужгородської міської ради.