Закарпаття: В Ужгороді вручатимуть дипломи першому випуску лікарів-стоматологів УжНУ

У неділю, 10 липня 2011 року, відбудеться вручення дипломів першим випускникам стоматологічного факультету Ужгородського національного університету.

Вручення дипломів першим закарпатським лікарям-стоматологам відбудеться в Ужгороді у приміщенні Лялькового театру.

Початок – о 14.00

Запрошуються представники всіх ЗМІ, а також близькі, друзі, родичі випускників.

До речі, минулої п’ятниці, 30 червня 2011 року, Державна атестаційна комісія під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра ТАБАЧНИКА присвоїла стоматологічному факультету УжНУ ІV рівень акредитації. 

Для довідки

Стоматологічний факультет – наймолодший факультет УжНУ. Факультет був створений відповідно до рішення Вченої Ради від 31 серпня 2006 року (Протокол № 8). Актуальність створення цього підрозділу органічно випливає з концепції розвитку основ-них засад охорони здоров’я прийнятих Президентом, Кабінетом Міністрів України та рішеннями депутатів закарпатської обласної Ради. Стоматологічний факультет УжНУ відкрито завдяки особистому сприянню Голови Адміністрації Президента України Балоги В.І. та ректора УжНУ проф. Вегеша М.М.

Факультет готує спеціалістів за напрямком «стоматологія» (7.110106 ) , терміном навчання – 5 років . Діє ліцензія на прийом 100 студентів (25 – державне замовлення , 75 на контрактній основі). На вступних іспитах конкурс склав 7 чоловік на місце.

На сьогодні на 5-х курсах факультету навчається 433 студенти. Навчальний процес забезпечують висококваліфіковані науковці і лікарі-практики, серед яких є 8 докторів наук, професорів; 14 кандидатів наук, доцентів; 24 викладачів. На факультеті навчаються студенти з різних регіонів України (в середньому на курсі від 10 до 15% з інших областей України).

На стоматологічному факультеті створена матеріально-технічна база, яка в цілому відповідає вимогам підготовки спеціалістів на відповідному рівні. Кожна кафедра стоматологічного факультету обладнана комп’ютерними класами; всі комп’ютери об’єднані в єдину мережу з доступом до швидкісного безпровідного інтернету Wi-Fi. Удосконаленню освіти сприяє використання нових інформаційних технологій, які передбачають застосування у навчальному процесі технічних засобів навчання. Широко використовуються навчально-контролюючі комп’ютерні програми, мультимедійні навчальні посібники та підручники. Комп’ютерне тестування ефективно використовується при проведенні базисного, проміжного, підсумкового та заключного контролю підготовки студентів. Лекції студентам читаються у лекційних аудиторіях, які оснащені сучасними засобами для демонстрації (в тому числі мультимедійними проекторами). Викладачі та студенти мають можливість користуватися електронною бібліотекою, де розміщені методичні розробки, монографії, статті, підручники з загальним об’ємом 5,5 GB.

Стоматфакультет УжНУ – єдиний серед стоматологічних факультетів України, на якому навчання з першого курсу ведеться із впровадженням елементів Болонського процесу, за кредитно-модульною системою.

zakarpatpost.net