Військовослужбовець розповів про проблеми сучасної армії

1 комплект старої, зношеної форми, 1 пара шкарпеток, 1 майка і неякісні бронежилети.

Матеріально-технічне забезпечення армії – проблема номер один в умовах жорстоких протистоянь, які ведуться на сьогодні на Сході країни.

Недостатнє оснащення та погані умови перебування мобілізованих вояків не залишають осторонь ні владу, ні громадськість. Небайдужі організовують різні шляхи допомоги військовослужбовцям, зокрема перечислюють кошти на загальний банківський рахунок, створений у підтримку армії. Проте, за свідченням військових, до більшості з них допомога не доходить. Причини – незрозумілі.

Про реальний стан речей у армії, говорили сьогодні в райдержадміністрації, де пройшла зустріч голови державної адміністрації Петра Голубки та його заступника Василя Дем’янчука із мобілізованим вояком з Буштина Володимиром Феєром. Він – військовий 51 механізованої бригади, який певний час проходив військову службу на кордоні Дніпропетровської та Донецької області. Тож, про проблеми сьогоднішньої армії розповідав не з почутого, а з пережитого.

Після кількаденного відпочинку вдома, сьогодні він від’їжджає у Рівне, куди переведений на службу. Та через деякий час, разом з іншими військовими, знову буде відправлений на Схід. Сержант наголосив, – військовослужбовці з Тячівщини, які наразі перебувають у зоні воєнних дій, як ніколи потребують підтримки краян, адже будь- яка інша допомога до них не доходить. За його словами, недостатнім є забезпечення військовою формою та спорядженням.

– Нам видали 1 комплект старої, зношеної форми, 1 пару шкарпеток, 1 майку. На 47 військових, які разом зі мною перебували на службі на кордоні, було 12 бронежилетів, якими ми час від часу обмінювались. Та і ті – неякісні, – розповідає юнак. На харчування не нарікає, каже, – допомагають мешканці навколишніх сіл, найчастіше приносять консервовані продукти.

За підсумками зустрічі очільник району зауважив, що на Тячівщині активно ведеться робота по збору коштів на підтримку військовослужбовців краю, зокрема через благодійний фонд «Срібна земля». – Зібрані гроші фонду першочергово будуть використані на потреби тячівських мобілізованих вояків, які несуть службу в гарячих точках на Сході України, – зауважив Петро Петрович.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації