Чопська митниця: Через порушення зобов’язання про транзит вилучено вантажівку з товаром на 1 млн. грн.

Чопськими інспекторами складено протокол про порушення митних правил відносно громадянина Сербії, який не виконав зобов’язання про вчасну доставку вантажу, через що позбувся вантажівки з товаром, вартістю понад мільйон гривень.
Так, нещодавно в зону митного поста «Виноградів» Чопської митниці заїхав водій на вантажівці марки “SCANIA” з напівпричепом марки « KRONE», який повертався транзитом через територію України з Росії в Сербію з вантажем «стенди з углеродістої сталі для підключення манометрів на тепловій станції». Згідно товаросупровідних документів, шофер дав зобов’язання ще на  Луганській митниці доставити вищевказаний транспортний засіб з вантажем  у Чопську митницю не пізніше 10 липня цього року. Однак, даного зобов’язання не дотримався. У своєму поясненні серб вказав, що не звернув увагу на термін доставки товару, вказаний у вантажній митній декларації.
Таким чином, за порушення зобов’язання про транзит, а саме, не вивезення за митний кордон України товари, транспортні засоби, ввезені з метою транзиту через нашу країну  в строк,  встановлений митним органом, митниками задокументовано адмінпорушення за ст.349 Митного кодексу України. Сідельний тягач, вартістю 89,4 тис.грн., напівпричіп – 68 тис.грн. та стенди 869 тис.грн. вилучено на склад митниці до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці