Патріарх Кирило приїхав на молебень у розкішному “Мерседесі”

У молебені, який патріарх провів на Володимирській гірці в Києві, взяли участь близько тисячі віруючих.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило приїхав на святковий молебень на честь хрещення Київської Русі на автомобілі Mercedes S-class.  Мінімальна вартість такої автівки складає 67 тис. євро.

У заході, що проходив на Володимирській гірці в Києві, взяли участь близько тисячі віруючих. Також у молебні взяли участь глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир і католикос-патріарх Грузії Ілія ІІ, а також православні ієрархи з України, Грузії та Росії.

Після молебню Кирило благословив присутніх і нагадав про історичну важливість хрещення Русі, здійсненого князем Володимиром Великим. Водночас, 27 липня вранці близько 40 супротивників візиту патріарха Кирила мітингували на Європейській площі в центрі Києва.

Як відомо, патріарх Московський і всієї Русі Кирило 26 липня розпочав свій триденний візит в Україну, приурочений до святкування Дня хрещення Русі.

Це вже п’ятий візит патріарха Кирила в Україну за останні два роки. У РПЦ підкреслюють, що візит Кирила – пасторський. Однак патріарх відвідає Україну незабаром після того, як у Києві вперше за 19 років відбувся собор УПЦ (МП), на якому піднімалися питання про більшу автономію від Російської православної церкви.

Експерти вважають, що для глави РПЦ під час візиту до Києва головне – переконатися у незмінності позицій як ієрархів Української церкви, так і української влади.

tsn.ua