Закарпаття: Керівник інспекції “погорів” на хабарі

Не секрет, що є категорія громадян, які прагнуть високих посад, аби брати хабарі. Здебільшого це стосується контролюючих структур, які видають різноманітні дозволи та погодження на певний вид діяльності.Днями у Виноградівський райвідділ міліції звернулася із заявою жителька Іршавщини. Молода жінка вирішила зайнятися підприємницькою діяльністю, зокрема реалізовувати населенню засоби захисту рослин: пестициди та іншу «хімію».

Однак для цього виду діяльності необхідна спеціальна ліцензія, для отримання якої слід пройти відповідне навчання. Іршавчанка звернулася в одну з контролюючих державних структур, яка цим займається, однак керівник згаданої структури зажадав від неї… 250 доларів хабара.

За цю суму пан начальник запевнив, що буде необхідне посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт із пестицидами та агрохімікатами. А головне—самого навчання як такого не буде… Тим не менше, це дасть змогу одержати відповідну ліцензію.

Однак планам чиновника стали на перешкоді працівники міліцейської служби по боротьбі з економічними злочинами. Під час передачі заявницею згаданих 250 доларів керівник інспекції пан Б. був затриманий працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Закарпатській області спільно з працівниками СДБЕЗ Виноградівського райвідділу міліції прямо в приміщенні службового кабінету. Гроші вилучено.

Вирішується питання про порушення за даним фактом кримінальної справи за ч.2 ст. 368 ККУ (Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна…

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області