Юлію Тимошенко заарештовано

Головуючий у газовій справі суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Одразу після оголошення рішення суду прибічники Тимошенко стали скандувати: “Ганьба!”.

Близько 30 міліціонерів увійшли до зали, щоб узяти Тимошенко під варту. До будівлі суду з двору забігли співробітники спецзагону міліції “Беркут”.

До рішення суду у дворі вишикувались посилені наряди міліції, кілька десятків співробітників спецпідрозділу МВС “Беркут”. Тут же був припаркований автомобіль для перевезення в’язнів – автозак.

Змінити запобіжний захід для підсудної з підписки про невиїзд на арешт просила держобвинувач Лілія Фролова після того, як Тимошенко під час допиту прем’єра Миколи Азарова в якості свідка почала звинувачувати главу уряду в корупційних діяннях, які, на її думку, були допущені Азаровим під час перебування його главою податкової адміністрації.

Нагадаємо, у Печерському райсуді розглядається кримінальна справа проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових угод. Її звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Російською Федерацією на постачання і транзит газу.

Тимошенко обвинувачується у перевищенні службових повноважень. Стаття, яку інкримінують Тимошенко, передбачає до 10 років позбавлення волі.

tsn.ua