Закарпаття: Обласні депутати просять у Азарова гроші на дороги

Депутати обласної ради звернулися до уряду щодо виділення коштів на реконструкцію доріг державного значення.Депутати Закарпатської обласної ради звернулися до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням забезпечити належне фінансування з державного бюджету дорожніх об’єктів краю.

«У зв’язку із проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Закарпатська область стає транзитною на шляху вболівальників із Західної Європи. Потребує активного розвитку туристична та прикордонна інфраструктура вздовж основних транспортних магістралей, починаючи з пунктів перетину державного кордону і до кордонів з іншими областями України.

Особливу стурбованість у депутатського корпусу області викликає стан автомобільних доріг у краї, зокрема прикордонних регіонів. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України Службою автомобільних доріг у Закарпатській області у 2008 році розпочато будівництво об’їзної автомобільної дороги м. Берегово – с. Астей до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Лужанка», однак через відсутність фінансування роботи тимчасово припинено. Наявність об’їзної дороги дасть можливість збільшити транзитний потік вантажів, сприятиме подальшому розвиткові економіки краю та забезпечить оптимальне транспортне сполучення між Угорщиною та Україною.

Згідно з Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу передбачене будівництво цієї частини дороги, капітальний ремонт та реконструкція автодороги державного значення Р-54 м. Мукачево – м. Берегово ( будівництво об’їзної дороги поблизу с. Ракошино) – КПП «Лужанка», на фінансування яких необхідно відповідно 15 та 130 млн. гривень.

Просимо Вас, вельмишановний Миколо Яновичу, посприяти у вирішенні зазначених проблем та забезпечити належне фінансування з державного бюджету зазначених дорожніх об’єктів Закарпатської області», – йдеться у тексті звернення, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.