Янукович пообіцяв, що в Україні більше не буде касти недоторканних

Президент Віктор Янукович у своїй статті до Дня Незалежності запевнив, що відтепер жодні посади та гроші не захистять злочинців від покарання.

Президент Віктор Янукович окреслив як пріоритетний напрямок для влади – боротьба з корупцією в усіх сферах її прояву.

“Хоча подобається це далеко не всім, відтепер в Україні більше не буде касти недоторканних, і жодні посади та гроші не захистять злочинців від покарання”, – написав глава держави у своїй статті для “Дзеркала тижня”.

За словами Януковича, 20 років, що минули з моменту здобуття Україною Незалежності, були непростими: жорстка реальність зруйнувала надії на швидке покращення життя і країна вже два десятиліття важко долає радянську спадщину.

На переконання президента, Україна конче потребує модернізації всіх сфер суспільного життя.

“Подальше зволікання загрожує не стагнацією, а повільним самогубством держави. Для того, щоб уникнути трагедії, ми стали на шлях реформ”, – зазначив він.

“Усі ці роки корупція роз’їдала систему управління і не давала можливості вільно дихати українцям … Запорука успіху реформ – подолання корупції, пріоритетної загрози національній безпеці України”, – підкреслив глава держави.

Він зауважив, що корупцію можна знищити без забезпечення цілковитої рівності всіх громадян перед законом.

“Зроблено важливий крок – віднині в Україні немає касти недоторканних і, впевнений, ніколи в майбутньому вже не буде. І якщо хтось сподівається, що йдеться про окремо взяту кампанію, то він глибоко помиляється. Жодна посада, жодні статки, минулі чи теперішні, не захистять злочинця. Відновлюється базовий принцип правосуддя — невідворотність покарання”, – наголосив Янукович.

Він додав, що боротьба з корупцією подобається далеко не всім: “Нерідко наші дії наштовхуються на сильний опір”. Водночас глава держави визнав, що “влада робила помилки, і не одну, і, на жаль, не застрахована від цього і в майбутньому”.

“Але ми вчимося. Час незаперечно довів, що нинішнє керівництво України вміє виконувати домашню роботу”, – запевнив він.

“Ми ставимо перед державою високі цілі … Ми повинні увійти в клуб світових лідерів. Ми маємо дати можливість вільно дихати українському бізнесу. Ми знімаємо адміністративні перешкоди, які не дають громадянам почуватися комфортно на своїй землі”, – написав Янукович.

Так, нагадав він, в Україні вже змінено податкове та бюджетне законодавство, тривають адміністративна і пенсійна реформи, запущено великий експеримент в сфері охорони здоров’я, йде обговорення нового кримінально-процесуального кодексу, а також виборчого законодавства. “Готуються нові серйозні дії. Україна вже змінилася, і трансформації в інтересах українського народу будуть продовжуватися і надалі”, – уклав президент.

tsn.ua