Закарпаття: Невицьке феєрично святкувало День народження

У неділю, 21 серпня, Невицьке, що на Ужгородщині, веселилося від душі: разом із численними гостями танцювало, жартувало, змагалось, співало – із зірками українського масштабу – фіналістом проекту «Україна має таланти» В’ячеславом Корсаком, учасницями «Х-фактору» Інною Балан та Христиною Андрусь та «зірочками» невицької сцени. Привід же неабиякий: невичата святкували свій 647-ий день народження та відзначали 20-ту річницю Незалежності України.

Село під древнім Невицьким замком пише власний літопис уже багато століть – працею і талантами своїх людей. Отож і сьогоднішній День села засвідчив, що тут добре вміють як працювати, так і на славу святкувати. Були і грамоти, і подарунки, і гарні призи за перемогу в конкурсах – із перетягування канату, підйому за призами по «Стовпі удачі», скаканні у мішках тощо. Перші в житті бурхливі оплески заслужили найменші артисти – вихованці Невицького дитсадочка та учні початкової школи. Публіку звеселяли дует «Нових невичанських бабок» у складі Михайла Данка і Святослав Росула та не менш веселий дует «кумів» із сусіднього Ярку. Здивували односельчан талантами юні співаки з Невицького – Владислав Дюрик, Юля Угрин, Таня Шестакова та Валерія Лаба. Феєричні номери подарували і народні таланти сусідньої Кам’яниці на чолі із сільським головою Марією Коваль-Мазютою. Екстриму додавала команда байкерів – молодь із задоволенням возилася на крутих мотоциклах.

А вже вечірньої пори в дійство вплелися історичні нотки – змагалися середньовічні рицарі, історію села згадували за допомогою слайд-шоу. Не залишила байдужими глядачів й італійська класика у виконанні члена виконкому Невицької сільської ради Юрія Леся. Але, звичайно ж, родзинкою свята став виступ В’ячеслава Корсака, який подарував невичатам цілу концертну програму.

Одне слово, село гуділо майже до ранку – концерт змінила молодіжна дискотека. Заряд хорошого настрою Невицьке отримало надовго.

Наталя МИГАЛИНА