Помер журналіст Іван Чоповдя

У четвер, під ранок, на 57-му році життя зупинилося велике і добре серце нашого колеги — Івана Чоповді, першого заступника головного редактора «Новин Закарпаття».

В останні 5 місяців він важко хворів, але ми до останнього вірили, що ось-ось усе минеться і він повернеться. Першим, як завжди, з’явиться на роботі, привітною усмішкою і жартами зустріне кожного, зарядивши позитивною енергією на весь день. І навіть коли про його здоров’я стали надходити  зовсім тривожні звістки, ми продовжували сподіватися бодай на чудо. А тепер бачимо — і його не сталося.

Він народився в перший день Різдва 1955 року в селі Рокосово Хустського району. Там же закінчив середню школу і обрав собі подальшу дорогу — журналістику. Господь не обділив талантом, тому легко вступив до одного з найпрестижніших вузів країни — на факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Після його закінчення все своє подальше життя Іван Юрійович присвятив регіональній пресі. Спершу працював у “Молоді Закарпаття” завідуючим відділом, відповідальним секретарем, заступником головного редактора, а відтак, з дня створення і дотепер, у “Новинах”, де став заслуженим журналістом України.

Редакція “Новин закарпаття” за 20 років перетворилося у його другу домівку. Коли хворів, не раз зізнавався, що робота вже йому сниться. А нам так хотілося, аби це був віщий сон. Але цього не сталося і вже, як не гірко це усвідомлювати, не станеться ніколи.

Сумно. Нестерпно боляче. І не зрозуміло, чому від нас так рано йдуть люди, які нам так потрібні. Ще важче, розуміємо, нині дружині Івана Юрійовича — Ельвірі Павлівні, його матері, якій доводиться пережити найгірше — смерть свого сина, рідним і близьким, для кого він був сонцем, тепла якого, здавалося, вистачало на всіх.

І ось воно зайшло. Але Іван Юрійович пішов від нас, залишивши після себе світлу і добру Пам’ять, яка у різних життєвих ситуаціях, переконані, не раз допомагатиме нам вирішувати великі і малі проблеми. Але, на жаль, уже без нього…

Прощання з Іваном Чоповдею відбудеться у суботу,  1 жовтня, о 12.00, в Ужгороді, вул. Лелекача, 6 (Радванка).

zakarpattya.net.ua