Квитки на потяги в Україні продаватимуть по вагонах

З 1 листопада “Укрзалізниця” запроваджує новий порядок продажу квитків на потяг. Квитки в інший вагон не можна буде купити, поки не заповниться попередній.

Як пояснили в “Укрзалізниці”, поки в поїзді в одному вагоні даного типу (СВ, купе, плацкарт) не залишаться не проданими 8 місць і менше, купити квиток до наступного вагона не буде можливим.

Нововведення стосується тільки потягів внутрішнього сполучення, на міжнародні рейси квитки продаватимуть, як і раніше, пише “Сегодня”.

У результаті потяги не будуть ходити напівпорожніми, як іноді трапляється зараз. “Зайві” вагони відчеплять і використовуватимуть на тих напрямках, де вагонів не вистачає (технічно в потязі може бути до 22-х вагонів).

І навпаки, якщо, припустимо, в потязі “Київ-Харків” відчепили два вагони через недостатню завантаженість, а потім він приїхав до Харкова і виявилося, що продані квитки в усі вагони, то два покладених по штату вагона причеплять.

За словами начальника головного пасажирського управління “УЗ” Олександра Іванька, пілотний проект (з 9 вересня так продають квитки на один поїзд на кожній з шести залізниць) засвідчив: вагонів потрібно менше (на 1-2 на склад).

Щоправда є проблема: якщо вам потрібна нижня полиця, а залишилися тільки, наприклад, 14 верхніх, доведеться ловити момент, коли викуплять ще 6 і відкриється продаж квитків до наступного вагону.

Залізничники визнають проблему “нижньої полиці”, але кажуть, що краще додати вивільнені вагони там, де їх не вистачає, щоб могли виїхати якомога більше пасажирів.

http://tsn.ua/