Укрзалізниця скоротить кількість поїздів далекого прямування

До кінця 2011 року Укрзалізниця має намір скоротити інвентарний парк пасажирських вагонів далекого прямування на 202 одиниці. Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

“Усього, станом на початок жовтня в інвентарному парку пасажирського господарства залізниць України налічується 7,144 тисяч вагонів. З них у робочому стані перебуває тільки 5,926 тисяч вагонів, решта – у ремонті, або проходять процедуру списання через критичну зношеність і неможливість подальшої експлуатації”, – сказано в прес-релізі.

У повідомленні зазначається, що парк пасажирських вагонів далеких нічних перевезень є морально і фізично застарілим, ступінь його зношування досяг 86%. Протягом останніх десяти років кількість пасажирських вагонів скоротилася на 3,623 тисячі одиниць, разом з цим було куплено 550 нових.

Як повідомлялося раніше, недавно в ЗМІ з’явилася інформація, що в майбутньому році Укрзалізниця має намір скоротити загальну кількість поїздів на 25%, зняти 30 нічних маршрутів, а також зменшити кількість станцій, на яких зупиняються пасажирські склади.

ukranews.com