В Закарпатті буде створено Страховий фонд документації

Про це повідомили депутати Закарпатської облради.

Обласні депутати прийняли рішення протягом наступних чотирьох років створити в краї страховий фонд документації. Про основні положення програми створення страхового фонду документації Закарпатської області на період 2011-2-15 років під час чергової сесії облради доповідав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Сергій Карпеченко.

Він повідомив, що до складу обласного фонду входитимуть документи на продукцію, об’єкти будівництва, систем життєзабезпечення населення, потенційно-небезпечні об’єкти, будівлі культурно-історичної спадщини. Фонд створюється для того, щоби мати відповідну базу для проведення відбудовчих робіт під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Також формуватиметься база документації на історичні будівлі для проведення відбудовчих робіт на цих об’єктах у разі їх руйнування або пошкодження.

Співвиконавцем програми буде спеціалізована установа – Західний регіональний центр страхового фонду документації. Впродовж наступних чотирьох років на реалізацію програми з обласного бюджету планується виділити майже 553 тисяч гривень.

Передбачається здійснити мікрофільмування та закладання на довгострокове зберігання майже 70 тисяч аркушів документації формату А-4.

Прес-служба облради