Закарпатські священнослужителі допомагатимуть боротися з забрудненням навколишнього середовища

Закарпатські та міжнародні експерти, які працювали над створенням Стратегії поводження з відходами в Закарпатській області, залучили до роботи і священнослужителів. Вони допомагатимуть інформувати мешканців про проблему та шляхи її подолання.

Про це йшлося під час громадських слухань щодо названої Стратегії в Ужгороді. Були присутніми представники різних конфесій, які вже неодноразово здійснювали спільні екуменічні молитви за збереження довкілля.

Зокрема, священик УПЦ Димитрій Сидор розповів, що у Стратегії церква бачить свою нішу у пункті «Обізнаність громадськості та професійний розвиток».

«Коли йдеться про обізнаність громадськості, слід говорити про екологічне виховання та релігійне сприйняття цієї проблеми. Лише після цього всі задуми почнуть працювати і їх реалізація можу бути успішною. Руйнування екології відбувається не тому, що люди не знають законів, а тому, що не взмозі їх виконувати через нестачу духовно-моральних сил. У цій проблемі жатви багато, а діятелів-трудівників мало. Тому наше завдання – кликати трудівників на екологічну ниву і нехай Бог благословить тих, хто на неї вийшов», — сказав Д. Сидор.

Він також зазначив, що європейці спільно із закарпатцями правильно поділили область на 4 суб-регіони: «Як і наші древні мегаполіси, ці суб-регіони базуються на основних ріках».

zaholovok.com.ua