Чоловік Тимошенко просить притулку в Чехії через тиск на нього

Як заявили у “Батьківщині”, крок Олександра є відповіддю на “аморальні спроби тиснути та катувати Юлію Тимошенко через переслідування її близьких”.

Чоловік Юлії Тимошенко Олександр був вимушений виїхати з України та звернутися до уряду Чехії з проханням про надання політичного притулку у зв”язку з посиленим тиском на лідера опозиції через її родину. Про це заявила прес-служба партії “Батьківщина”.

“Цей крок з боку Олександра Тимошенка є відповіддю на аморальні спроби тиснути та катувати Юлію Тимошенко через переслідування її близьких та рідних. Так, не зламавши лідера партії “Батьківщина” ні судами, ні в”язницями, ні знущаннями та подвійними арештами, режим, незаконно відновивши вже закриті Верховним судом кримінальні справи 15-річної давнини, почав переслідувати рідних та близьких екс-прем”єр-міністра”, – заявили в прес-службі.

У партії зазначили, що “Янукович пішов найбруднішим шляхом: зламати Юлію Тимошенко через тиск на членів її родини. Рішення про пошук політичного притулку зумовлене бажанням позбавити режим додаткових важелів тиску на лідера партії “Батьківщина”.

У той же час повідомляється, що Чехія не коментує інформацію щодо прохання Олександра Тимошенко надати політичний притулок. “Чехія не коментує надання політичного притулку. Я не можу підтвердити інформацію про чоловіка колишнього прем’єр-міністра України Тимошенко”, – заявив прес-секретар МЗС Чехії Владимир Рєпка.

Нагадаємо, раніше чеські ЗМІ повідомили про те, що 51-річний Олександр Тимошенко попросив надати йому політичний притулок у цій країні.

tsn.ua