Закарпатська ДАІ підвела підсумки року

У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» журналісти області спілкувалися із керівництвом Управління ДАІ УМВС України в Закарпатській області.

В розмові взяли участь начальник Управління ДАІ УМВС України в Закарпатській області Михайло Бойчук, начальник сектору автомобільно – технічної інспекції Василь Філіп, начальник сектору моніторингу та юридичного забезпечення Олег Святецький, начальник відділу ОДР та нагляду за станом доріг Іван Драгула та начальник сектору організації РЕР Леонід Куліченко.

Лейтмотивом зустрічі стало підведення підсумків за минулий рік. Загалом протягом 2011 року було скоєно 603 дорожньо-транспортні пригоди, в яких постраждали люди, із яких 103 особи загинули і 763 отримали різні тілесні ушкодження. Якщо порівняти з 2010 роком, то можна відмітити зростання цих показників: кількість ДТП зросла на 3,6%, а кількість загиблих і постраждалих, відповідно, на 7,3% та 12,7%.

Зате вже у цьому році ці показники більш втішні. Кількість ДТП порівняно з відповідним періодом минулого року знизилася на 5,2%.

Минулоріч найбільш поширеним видом автопригод були наїзди на велосипедистів та пішоходів. . Вони складають 43,4% від загальної кількості ДТП, всього було зареєстровано 262 таких пригод.

Також протягом минулого року трапилося 120 ДТП за участі неповнолітніх, у яких 12 дітей загинуло, а 185 отримали тілесні ушкодження.

Загалом у 2011 році спільно із іншими службами міліції працівниками ДАІ було виявлено та вилучено 8 одиниць нарізної зброї, 18 – холодної зброї, 1036 штук набоїв, 2 вибухових пристрої.

Також було затримано 500 куб.м лісоматеріалів, 160 тонн металобрухту, 121 тисяча пачок цигарок та 14,5 тисяч літрів алкогольних напоїв. Також було виявлено 47 нелегальних мігрантів.

Міла Недєльська

mediacentr.info