Закарпаття: В прокуратурі області відбувся брифінг щодо факту резонансного ДТП в якому загинув байкер

Як поінформував на брифінгу заступник начальника управління- начальник відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства Іван Косей, 20 березня порушено кримінальну справу за фактом ДТП у якій загинув байкер.

За ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого).

Іван Косей повідомив, що встановлено, що 19 березня, близько 14.00 автомобіль марки «Фольксваген-Туарек» за кермом якого була мешканка м. Ужгорода, виїжджаючи з другорядної дороги допустила зіткнення з мотоциклом марки «Kawasaki ZX12R» під керуванням громадянина К., який в той час рухався по головній дорозі у напрямку КПП «Ужгород». Від отриманих внаслідок ДТП травм байкер помер на місці.

Учасниками події були два транспортні засоби –джип і мотоцикл, на даний час транспортні засоби вилучено і вони знаходяться на штрафмайданчику Ужгородського міського управління УМВС. Всі особи-учасники події встановлені, з ними проводяться відповідні слідчі дії.

Проводитиметься спеціальна так звана транспортно-трасологічна експертиза, яка і визначить з якою швидкістю рухалися транспортні засоби та де були розташовані.

Окрім того Іван Косей заявив, що на дорозі виявлено слідові картину, завдяки якій спеціалісти встановлюватимуть обставини цієї трагічної події.

Прокурор запевнив журналістів, що об’єктивними першочерговими слідчими діями встановлено та зафіксовано факт ДТП, є усі протоколи та план-схеми події. Тепер призначена також відповідна авто-технічна експертиза, яка у комплексі з іншими доказами встановить винуватця чи винуватців ДТП.

Довідка:
Трасологічна експертиза – це дослідження слідів на транспортному засобі і місці пригоди. Метою даного дослідження є визначення причин і наслідків ДТП, визначення траєкторії і характеру руху відносно розташування транспортних засобів, пішоходів і інших об’єктів до зіткнення (наїзду); встановлення місця зіткнення (удару), наїзду, перекидання; визначення взаємозв’язку причин, умов виникнення ДТП і чинників, що визначають їх появу.

Прес-служба прокуратури області