Українські байкери погрожують бунтом через “мажорне” ДТП в Ужгороді

Резонансне ДТП в Ужгороді, коли дочка депутата облради від Партії регіонів Інна Ковач за кермом джипа збила на смерть байкера, викликала обурення в середовищі мотоциклістів.

Хоча загиблий Сергій Комольцев не був членом якого-небудь клубу, знамениті “Падонки” – клуб, в якому числиться екс-зять Юлії Тимошенко Шон Карр, – готові встати на захист справедливості у розслідуванні ДТП, пише “Комсомольська правда в Україні”.

“Якщо слідство піде не в тому ключі, якщо спробують закрити цю справу, ми проведемо всеукраїнську акцію протесту. За нашими даними, вісім років тому батько Інни Ковач – нині депутат облради Василь Ковач – скоїв ДТП, в якій загинули дві людини, і залишився безкарним”, – стверджує член ужгородських “Падонков” Олександр Суханов.

Байкери і друзі загиблого бояться, що в Ужгороді може повторитися “сценарій Файнгольда”.

Нагадаємо, у вересні 2008 року син депутата кримського парламенту Віталій Файнгольд на смерть збив на “Бентлі” молоду байкершу Ганну Мішуткіну. За подібне загрожує до 8 років в’язниці, але, як відомо, Файнгольда амністували.

“Дійшло до того, що нас намагаються переконати в тому, що Сергій помер ще до того, як перед ним з’явився джип. І тому він в’їхав в ліві задні двері джипа”, – розповів друг загиблого Євген. При цьому, уточнив він, за висновком судмедекспертів причина смерті – черепно-мозкова травма, яка сама собою не може виникнути.

“Він вилетів з мотоцикла і вдарився головою. Сергія навіть не врятував надійний шолом. Більш того, він намагався уникнути зіткнення, гальмував – на дорозі залишився чіткий слід від шин, намагався навіть об’їхати іномарку, але мала відстань не дозволила здійснити маневр. А тепер виявляється, що здоровий чоловік помер, поки їхав!” – обурюється чоловік.

За словами знайомих Сергія, він був професійним мотоциклістом і на дорозі завжди вів себе правильно. Нагадаємо, ДТП сталася під Ужгородом 19 березня. 34-річний Сергій Комольцев їхав додому на мотоциклі “Кавасакі Нінзя”.

На перехресті недалеко від кільцевої дороги він зіткнувся з джипом “Фольксваген Туарег”, який вискочив просто перед ним. Через удар Сергій злетів з мотоцикла, а його байк пронісся ще кілька десятків метрів. За кермом джипа виявилася дочка депутата Закарпатської облради, директора ПАТ “Закарпаттяобленерго” Василя Ковача – Інна.

За фактом ДТП прокуратура порушила кримінальну справу, хід розслідування взято прокурором Закарпатської області під особистий контроль.