Закарпатські журналісти взяли участь в міжнародній конференції пам’яті загиблим у Першій світовій війні

На території Ужанського національного парку проходить триденна Міжнародна конференція «Гуманітарна співпраця напередодні 100-річчя Першої світової війни».

Організаторами конференції виступив Ужанський національний природній парк (Україна), Фонд Анатолія Лісіцина (Росія) та Федерація Скаутів «Галицька Русь» (Україна). Форум проводиться за сприяння Великоберезнянської райради та РДА.

У роботі форуму беруть участь представники країн Центральної та Східної Європи: Австрії, Білорусі, Литви, Росії, Словаччини, Угорщини, України та Чехії − дипломати, представники міністерств (зокрема російський сенатор Анатолій Лісіцин), керівники органів місцевого самоврядування та національних парків, науковці, представники громадських організацій та ЗМІ.

Протягом основного засідання обговорюються питання продовження діалогу та зміцнення багатосторонньої співпраці, налагодженої рік тому під час Міжнародного круглого столу «Меморіали Першої світової війни: спільна історія, спільна пам’ять», який відбувся 8-10 квітня 2011 в Кострино.

Учаснки конференції презентують та обговорюють спільні проекти, спрямовані на популяризацію історії Першої світової та збереження пам’яток − військових меморіалів тих часів.

До відзначення сторіччя початку Першої світової, протягом 2012-2014 планується організувати ряд спільних заходів з метою поглиблення співпраці щодо відновлення пам’яті про Велику війну.

mediacentr.info