У п’ятницю в Ужгороді з журналістами зустрінуться організатори фестивалю «Гамора- 2012»

До свята ковальського мистецтва та фольклорної музики «Гамора–2012», яка за традицією проходить в останні вихідні червня  в селі Лисичево Іршавського району, залишилося менше трьох місяців.

Фестиваль «Гамора» – свято ковальського мистецтва та фольклорної музики,  яке привертає вже декілька років поспіль  увагу ковалів з усього світу та людей, котрі цінують справжні, щирі та світлі традиції мальовничого Закарпаття.

Основою минулорічного фестивалю «Гамора-2011»,  була  робота 25 ковалів, у якій кожен з них власноруч, але, в підсумку, всі разом, кували фестивальну борону.

На сьогодні,  перед керівництвом краю, Лисичівською сільською радою, громадою ковалів та села стоїть немало завдань та болючих питань, які необхідно вирішувати вже зараз, а не потім – через один, два місяці.

У першу чергу необхідно розпочати суттєвий ремонт самої кузні-музею та взятися за реконструкцію внутрішнього двору «Гамори». Чи візьметься хтось найближчим часом за цю справу та як готуються ковалі до цьогорічного фестивалю «Гамора – 2012» розкажуть у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» у п’ятницю 6 квітня:  Ярослав ПАЛЬОК – сільський голова Лисичова та Сергій ТЯСКО– голова Закарпатської ковальської громади.

Початок прес-конференції о  10:30. Адреса прес-центру: місто Ужгород, площа Корятовича, 2 , офіс 6

 

zakarpatpost.net