Українці залишилися без «мерсів» через цигарки

Вчора після обіду працівники митного поста «Тиса» склали протоколи за статтями 342 та 352 ч.1 Митного кодексу України про порушення митного законодавства відносно двох громадян України, які намагалися перевезти у спрощеному режимі приховані 1024 пачок сигарет в автомобілях.

До Угорщини наші співвітчизники прямували разом на двох автівках  марок «Мерседес S300» та «»Мерседес S500». Під час митного контролю свідомо обрали смугу «зелений коридор», тим самим декларуючи чесні наміри перетнути територію України. Митники, виходячи з аналізу ризиків,  вирішили провести більш детальну перевірку іномарок у боксі поглибленого огляду.

Однак, один із водіїв під час проведення поглибленого огляду намагався усіляко перешкоджати митникам у здійсненні перевірки свого автомобіля. Поведінка порушника була вкрай агресивна, він закривав іномарку та фізично перешкоджав працівникам митного поста проводити свої функціональні обов’язки.

В результаті перевірки, чопські інспектори виявили  не заявлені під час усного опитування та приховані від митного контролю 102 блоки сигарет  вітчизняного виробництва, що знаходились у конструктивних порожнинах двох автомобілів.

Загальна вартість вилучених тютюнових виробів становить  майже 10 тисяч гривень, а ціна двох автівок, що використовувалися для переміщення прихованих від митного контролю предметів, близько 290 тисяч гривень.

 Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці