Закарпатські сміттєзвалища і незаконні рубки лісу «вичислятимуть» з космосу

У суботу, 5 травня, прем’єр-міністр України Микола Азаров провів селекторну нараду із головами обласних державних адміністрацій. Під час наради говорили про збереження довкілля, екологічні проблеми та застосування сучасних технологій у сфері охорони природи. Участь у селекторній нараді взяв і голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

– Ми повинні усунути випадки несанкціонованих вирубок лісу, слідкувати, щоб не утворювались незаконні сміттєзвалища. Зробити все, щоб вода і повітря на території країни були чистими, – наголосив М.Азаров.

Під час наради була презентована нова система моніторингу навколишнього природного середовища. За допомого супутників та фотографій, зроблених із космосу, фахівці Мінприроди зможуть, не виїжджаючи в регіони, стежити за станом довкілля. Також система дозволить виявляти несанкціоновані сміттєзвалища та випадки розкрадання лісу. До слова, за недовгий  період роботи системи, на території України вже було виявлено близько 30-ти тисяч незаконних сміттєзвалищ, повідомили  в прес-центрі Закарпатської  ОДА.