Іван Павлюк очолював Рахівську міліцію 16 років

Ще зовсім у юному віці Іван Павлюк, нині ветеран ОВС, вирішив, що працюватиме у міліції. Адже вважав цю професію однією з найважливіших і найвідповідальніших. Правда, доля спочатку розпорядилася по-іншому.

Після успішного закінчення школи, здібному хлопцеві запропонували працювати у цьому навчальному закладі вчителем початкових класів. Далі була армійська служба. Демобілізувавшись, Іван відразу подав документи до Львівської школи міліції.

У 1971 році здійснилася мрія Павлюка – він став інспектором карного розшуку в Рахівському райвідділі міліції. З перших днів роботи молодий міліціонер зарекомендував себе як принциповий, суворий і вимогливий працівник, справжній професіонал. Тому невдовзі його призначили начальником карного розшуку, а згодом – заступником начальника відділу з політико-виховної роботи. За якийсь час Іван Павлюк очолив цей підрозділ міліції і керував ним протягом 16 років.

За цей час у райвідділі сформувався міцний і професійний колектив. Про Івана Васильовича люди казали, що він – на своєму місці. Після виходу на пенсію колишній оперативник не міг звикнути до спокійних буднів, тож ще декілька років пропрацював начальником Пенсійного фонду в Рахівському районі.

За час служби в міліції Івану Павлюку не раз доводилося ризикувати життям, затримуючи злочинців, має відзнаки ОВС. А за участь у ліквідації наслідків катастрофічного паводка 1998 року отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. Високу нагороду – відзнака МВС України йому вручили і нещодавно у 2011році.

Цьогоріч ветерану виповнилося 65 років. Він і досі не може без роботи – доглядає сад та невеличку пасіку. Своїми мудрістю та професійними навиками колишній оперативник не раз ділиться з молодими колегами.

zakarpatpost.net