В школах Закарпаття лунав «останній дзвоник»

У школах краю відбулися традиційні святкові лінійки, присвячені завершенню навчального року. Через проведення в країні єврочемпіонату з футболу різні класи цього року закінчують навчання у різний день – з 28 квітня по 31 травня.

Шкільні парти залишили 10 801 випускників. З них – 590 отримали золоті медалі, 187 – срібні. Загалом, в школах області навчається понад 154 тисяч учнів.

Голова обласної ради Іван Балога цього дня завітав на свято останнього дзвоника до двох навчальних закладів Хуста: школу №3 та гімназію-інтернат. Навчання в школі завершили 41 одинадцятокласників, у гімназії – 48.

Іван Балога сердечно привітав випускників, звернувся до першокласників, закликавши оволодівати знаннями. Керівник обласної ради запевнив, що для обласної влади питання розвитку освіти і надалі будуть пріоритетним.

«Щиро вірю, що наші випускники зроблять чимало добрих справ для Закарпаття, продовжать навчання, стануть висококласними фахівцями. Сьогодні – визначний день, адже ви стали на стежину дорослого життя. Бажаю вам успіхів під час проходження зовнішнього незалежного тестування, щоб ви продовжили навчання у тих закладах, які обрали. Божого вам благословення, щедрої долі, вірних друзів. Не забувайте про рідну школу, рідний Хуст, рідне Закарпаття», – привітав випускників Іван Балога.

Першокласникам школи надали почесне право дати останній дзвоник. Відтак учнів вітали зі святом учителі, батьки, а найкращим – вручили грамоти.

З нагоди свята голова облради Іван Балога вручив колективам спортінвентар та побутову техніку. Від депутата обласної ради Павла Балоги їм також було передано мультимедійні комплекси.

На святі останнього дзвоника 25 травня в ряді навчальних закладів краю побували й депутати обласної ради. Ними вручено 13 сертифікатів на навчальні кабінети фізики, хімії, біології та математики. Їх придбано за рахунок обласної програми підвищення якості природничо-математичної освіти, яку народні обранці прийняли минулоріч.

В області діють 10 регіональних освітянських програм, прийнятих обласною радою. Цьогоріч на їх реалізацію з обласного бюджету передбачено 22,5 млн. гривень. Крім того бюджетом передбачено виділити для Закарпатської області 10,4 млн. на шкільні автобуси та 7,6 млн. для видання, придбання підручників та посібників, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.