Рахів прийматиме Міжнародний Гуцульський фесиваль

В рамках фестивалю також відбудеться конференція, яка розгляне проблеми збереження природно-екологічної та культурно-мистецької спадщини Гуцульського регіону Українських Карпат.

Про таке, зокрема, домовлено під час робочої зустрічі представників Верховинського та Рахівського районів Івано–Франківської та Закарпатської областей, на якій обговорено шляхи подальшої співпраці з питань збереження гуцульської культури, побуту і традицій.

Так, під час зустрічі, зокрема, було прийнято рішення про проведення в першу неділю вересня у Рахові Міжнародного Гуцульського фестивалю. В рамках фестивалю також відбудеться ХХ науково–практична конференція, яка розгляне проблеми збереження природно-екологічної та культурно-мистецької спадщини Гуцульського регіону Українських Карпат.

За пропозицією представників природоохоронних установ Гуцульщини буде розглянуто питання та прийняті відповідні рекомендації щодо розширення природоохоронних територій, збереження карпатських пралісів та старовікових лісів в рамках співпраці з Франкфуртським зоологічним товариством та Українським товариством птахів, що буде сприяти розвитку етно-екотуризму, інформують в НПП «Верховинський».

http://zakarpattya.net.ua