На зоні Луценко матиме “козирну” роботу бібліотекаря

У Менській колонії Юрій Луценко матиме посаду бібліотекаря, за яку щомісяця отримуватиме 1094 грн зарплатні.Наразі Юрій Луценко перебуває у СІЗО до закінчення розгляду справи про отруєння Віктора Ющенка, проте вже скоро його можуть етапувати у Менську колонію на Чернігівщині.

Етапування засуджених на зони в сусідні області, в тому числі Чернігівську, здійснюється не поїздом, а автозаком, пояснив помічник глави Госпенітенціарної служби України Ігор Андрушко, пише “Сегодня”.

У самій колонії, за словами джерела, до прийому екс-міністра цілком готові.

Подейкують, що Луценко може зайняти “козирну” посаду бібліотекаря. Один з плюсів цієї посади – тверда ставка, рівна мінімальній зарплатні (наразі 1094 грн). А на виробництві зеки повинні виробляти норми, що встановлюються часто довільно.

Нагадаємо, Луценка, як колишнього міністра внутрішніх справ, мають відправити на Чернігівщину в Менську колонію для екс-правоохоронців.

Водночас його захист вважає, що законних підстав для переведення Луценка в колонію немає: на думку адвокатів, оскільки в Печерському райсуді слухається інший епізод, виділений в окрему кримінальну справу, екс-чиновник повинен залишатися в Лук’янівському СІЗО.

tsn.ua