Заборгованість із виплати зарплатні в Закарпатті становить 13 мільйонів 639 тисяч гривень

У вівторок, 12 червня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Івана Качура відбулася нарада щодо погашення заборгованості по заробітній платні на підприємствах краю.
Станом на 1 червня заборгованість із виплати зарплатні на підприємствах, організаціях області становить 13 мільйонів 639 тисяч гривень. Зокрема, борг економічно активних підприємств – 4,5 мільйони. Заборгованість на підприємствах-банкрутах становить трохи більше 9-ти мільйонів. На підприємствах, що призупинили діяльність, борг залишився на рівні 55,4 тисяч. У порівнянні з минулим місяцем загальний борг по зарплатні зменшився на 633 тисячі.

Наразі заборгованість повністю відсутня на підприємствах міста Чоп, Перечинського та Свалявського районів. Зменшення боргу спостерігається у 7-ми адмінодиницях краю. Натомість зростання допустили підприємства Мукачева, Берегова, Великоберезнянського та Рахівського районів.

Також учасники наради обговорили стан заборгованості до Пенсійного фонду. Станом на 1 червня борг становить 25,5 мільйонів гривень. У травні сума боргу зменшилася на 1 мільйон гривень. Погашення боргів до Пенсійного фонду на економічно активних підприємствах відбувається згідно графіків і до кінця року, за планом, досягне стовідсоткової позначки, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net