Першого дня вступної кампанії до закарпатських вишів було подано більше 700 заяв

Вчора, 2 липня, по всій Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. 

Цьогоріч подавати заяви та документи до вузів абітурієнти матимуть можливість з 2 по 31 липня.
 
Першого дня вступної кампані  до Мукачівського державного університету було подано 22 заяви. Найпопулярнішим факультетом став педагогічний, зокрема кафедри педагогіки та методики початкової  та дошкільної  освіти, адже в інших вишах Закарпаття він відсутній.
 
В ЗакДУ за вчорашній день абітурієнти подали 203 заяви. Найбільшою популярністю серед потенційних студентів користуються  спеціальності: правознавство, туризм, облік та аудит. Факультету, на який не було подано жодної заяви не виявилося, адже на кожне відділення подали хоча б 1 чи 2 заяви.
 
В УжНУ, як зауважив секретар приймальної комісії Андрій Андрійович Горват, очікування виправдалися — надійшло більше 500 заяв, 58 з яких електронні. Зокрема 428 на денне відділення, 36 — заочне.
 
“Найбільшою популярністю користується медичний факультет. Жодної заяви поки не подано лише на кафедру класичної  та румунської філології, однак це був лише перший день, тому не треба робити поспішних висновків”, – зазначив Андрій Горват.нія до вищих навчальних закладів.

Марія Пилип, zakarpattya.net.ua