Закарпаття: Митники виявили «зайве» жіноче взуття на 120 тисяч гривень

Згідно документів, які у пункті пропуску «Тиса» Чопської митниці подав водій вантажного автомобіля «RENAULT», він вивозив з України 9 792 пари жіночого взуття. Українське підприємство, що працює на давальницькій сировині, експортувало цю партію фірмових жіночих черевичків та чобіт до Італії.

До митного оформлення водій подав усі необхідні документи. Однак, коли інспектори митниці звірили заявлену вагу вантажу із фактичною, виявилося, що вона не співпадає. Ця розбіжність послужила підставою для проведення поглибленого митного огляду.

В результаті митники виявили 570 пар осіннього жіночого взуття, які не були заявлені у декларації. Вартість товару, який незаконно намагалися вивезти до Італії, склала майже 120 тисяч гривень.

У своєму поясненні представник фірми повідомив, що товар оформляв декларант, який працює на підприємстві.

гідно положень нового Митного кодексу України декларант має право здійснювати огляд товарів і у разі самостійного декларування, несе відповідальність за вчинення порушення митних правил.

Оскільки декларант підприємства не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, працівники Чопської митниці склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. «Зайві» 570 пар взуття вилучено до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці