Кандидат-”регіонал” зустрівся з лісниками Іршавщини

Учора, 6 вересня, у рамках поїздок по своєму виборчому округу №69 кандидат у народні депутати України В’ячеслав Шутко побував у іршавських селах Загаття та Довге, де зустрівся з місцевими мешканцями. У переважній більшості жителі цих сіл працюють у Довжанському лісомисливському господарстві.

В’ячеслав Ласлович традиційно, як і на кожній зустрічі з виборцями, розповів про себе та своє бачення роботи народного обранця у парламенті, про свої політичні переконання. Також  вислухав проблеми, що турбують іршавчан.

Мешканці Загаття розповіли про відсутність фінансування місцевої футбольної команди, яка займає призові місця на районному чемпіонаті.

Як і у кожному селі, їх турбує стан доріг, а також електричних опор. Біля кілометра електромережі, а це біля 20 стовпів, необхідно замінити з дерев’яних на бетонні.

Місцева церква Різдва Пресвятої Богородиці, що знаходиться по вул. Колодній (раніше це був окремий населений пункт, і місцеві жителі дотепер не визнають, що їх приєднали до іншого села), потребує заміни даху. На стелі церкви у ідеальному стані збереглися розписи 1941 року, але протікання даху може знищити пам’ятку духовної культури.

Жителів села Довге турбує питання пожежної бригади. Колись у селі була створена окрема пожежна частина, але через бюрократичну тяганину її так і не вдалося «приписати» до штату МНС. Доводиться вишукувати кошти у місцевих бюджетах, або йти з протягнутою рукою до району. Пожежна бригада має надзвичайне значення для Довгого та навколишніх сіл, оскільки вони знаходяться на віддаленні від Іршави.

В’ячеслав Ласлович занотував усі озвучені проблеми, запевнивши наступного разу приїхати з готовими відповідями на них.

https://zakarpatpost.net/