В Ужгороді монахи-капуцини переобладнають під монастир котельню

Монахи ордену капуцинів заснують ще один монастир в Україні – цього разу в Ужгороді. Це буде вже сьоме українське місто, де працюють брати-капуцини, повідомляє сайт монахів капуцинів в Польщі.

Займатися євангелізаційною діяльністю в Ужгороді капуцинів запросив глава греко-католиків Закарпаття владика Мілан (Шашік). Мукачівська греко-католицька єпархія є дуже специфічною – це плід Ужгородської унії 1646 року і підпорядковується вона безпосередньо Ватикану.

Храм і новий монастир братів-капуцинів постане у Новому районі Ужгорода, посеред багатоповерхівок. Від міської влади обласного центру Закарпаття капуцини отримали котельню, яка не використовується вже багато років. Це приміщення вони збираються переобладнати під церкву та монастир. Наразі це місце є руїною і смітником. Проте отримати дозволи на переобладнання старого приміщення, кажуть брати-капуцини, легше, ніж на будівництво нового.

Наразі капуцини мешкають у приміщенні Ужгородської греко-католицької семінарії імені теодора Ромжі, де також викладатимуть і служитимуть вісімдесятьом семінаристам. Брат Юстин Русін, колишній багаторічний настоятель монастиря капуцинів у Вінниці, буде духівником семінарії, а брат Роман Поп, який сам походить з Мукачівської греко-католицької єпархії, викладатиме тут біоетику і моральне богослов’я. Крім них до Ужгорода приїхав також брат Адам з Польщі.

Окрім Ужгорода брати-капуцини служать і в інших містах України – у Києві, Вінниці, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Старокостянтинові та Красилові.

zakarpattya.net.ua