Балога проти того, щоби Боржаву “під концепцію” віддали китайцям

Уряд України затвердив техніко-економічне обгрунтування проекту «Олімпійська надія – 2022». Документ розроблений Держагентством з управління національними проектами.

Столицею ще не закріплених за Україною зимових Ігор вжепроголосили Львів. Турніри з хокею, керлінгу, ковзанів, фрістайлу, шорт-треку і фігурного катання заплановано проводити у Львові; а по стрибках з трампліну, двоборства, біатлону, гонок на лижах і сноуборду – в Тисовці (Львівщина),. У Боржаві (Закарпатська область) відбудуться змагання з гірськолижного спорту.

Вітчизняні інвестори, за словами глави держагентства Каськіва, поки не виявили інтересу. Йдуть переговори з представниками Китаю. Реалізацією проекту буде керувати віце-прем’єр Борис Колесніков, призначений координатором заявки на проведення зимової Олімпіади-2022.

Натомість Віктор Балога на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук розкритикував ідею проведення Олімпіади в Україні.  «Влада повинна перестати гратися в «олімпіади», – сказав він. – Бо це дурна трата мільйонів доларів на «концепції» і «проекти», які ніколи не будуть втілені».

«Подумайте самі: хто дасть Україні зимову Олімпіаду 2022, коли з нами сьогодні не хочуть розмовляти в світі. Який інвестор захоче вклади гроші, наприклад, в керлінг і бобслей? – запитує В.Балога. – Он наші сусіди вже потратила 30 мільярдів доларів на те, щоби в субтропіках хтось міг покататися на лижах. А в цей час в російських глибинках немає доріг, по яких могла б проїхати швидка допомога».

«Повірте, я за те, щоб Україна приймала хоч Олімпійські ігри, хоч чемпіонат світу з бадмінтону. Але тоді, коли для цього будуть реальні передумови, а не якісь «проекти» і «концепції», – заявив В.Балога.