Закарпатському “Кантусу” збільшать видатки на придбання костюмів й інструментів

19 вересня голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Василь Брензович провів її засідання.
У засіданні взяв участь керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович. Серед перших питань порядку денного – внесення змін до  обласного бюджету на 2012 рік. З цього питання інформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Петро Лазар.

Йшлося насамперед  про перерозподіл обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, а також на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення тощо.

Члени комісії  затвердили ці зміни до обласного бюджету в міжсесійний період, як надто важливі для райміськбюджетів.
Підтримали вони і необхідність збільшення обсягу видатків Академічному камерному хору «Кантус» для придбання сценічних костюмів та музичних інструментів з нагоди 20-річчя професійної діяльності, та перерозподілили видатки обласного бюджету в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених управлінню культури ОДА.

Було обговорено й інші питання, у т.ч. й депутатські звернення. Серед них – звернення Володимира Чубірка щодо виділення коштів на ліквідацію надзвичайної ситуації у місті Чоп та звернення Мирослави Каламуняк і Володимира Чубірка стосовно виділення коштів для реконструкції та капітального ремонту будівлі академічного обласного театру ляльок. Ремонт цієї споруди проводився у 2002 році, але сьогоднішній її стан тривожить – потрібна капітальна реконструкція. Будівля руйнується і треба її рятувати, – наголошували присутні крайові парламентарі.

Після активного обговорення  цих питань, депутати вирішили  винести їх на розгляд сесії облради. Виконання рішень обласної ради та ефективне використання виділених коштів місцевим бюджетам і надалі контролюватиметься постійною комісією з питань бюджету обласної ради.

 Джерело:  Прес-служба облради