В Ужгороді проходитиме фестиваль свідомого батьківства

В Ужгороді відбулася прес-конференція організаторів ІІ Закарпатського фестивалю свідомого батьківства, який відбудеться під гаслом «Проведи вихідні у колі родини!» та надасть змогу батькам і дітям пройти безкоштовні тренінги і консультації.

Фестиваль проходитиме з 5 по 7 жовтня у жіночих консультаціях та медикопсихологічних центрах. Крім того заплановане родинне свято у Боздоському парку. Як розповіла Наталія Братасюк, психолог, голова Закарпатського осередку УСП (Українська спілка психотерапевтів), ідея свята належить ГО Асоціації свідомого батьківства, а реалізація в Закарпатті вже другий рік поспіль здійснюється Закарпатським осередком Української Спілки психотерапевтів.

«Тож ми закликаємо скористатися можливістю відвідати психолога в ці дні, проконсультуватись, взяти участь у тренінгах», – зазначила Наталія Братасюк. Всі тренінги та консультації – безкоштовні.

Олена Кузьма, заступник голови Закарпатського осередку УСП більш детально зупинилася на програмі Фестивалю.

«5 жовтня проходитимуть лекції для майбутніх батьків жіноча консультація №1, вул. Другетів, 79 та жіноча консультація № 2, вул. 8-го Березня, 30 (консультації для вагітних і лікарів). З 14.00 год. до 17.00 – консультації для батьків і дітей від фахівців (кабінет психологічного консультування, Фединця,7, 1-й поверх); в психологічних центрах розвитку з 15.00 год – 17.00 год. «Абетка для дітей» по вул. Швабській, 25\а, – розповіла Олена Кузьма. – 6 жовтня відбуватимуться психологічні консультації та тренінги в центрі медико-психологічної адаптації «Здоров’я народу», вул. Минайська, 27. З 11.30 розпочнеться  програма НСОУ «Пласт» на пл. Театральній, тут же відбудеться концертно-розважальна програма від навчально-виховних закладів міста. А 7 жовтня у Боздоському парку з 12.00 розпочнеться розважальна програма для дітей. Про це  повідомили в Ужгородському прес-клубі.