В УжНУ показали “Життя на карті діалектів”

В місті Ужгород, в стінах економічного факультету УжНУ відбулася прем’єра створеного викладачами кафедри журналістики фільму під назвою “Життя на карті діалектів”.

Створений у науково-популярному стилі, цей тридцятихвилинний документальний фільм є міні-розповіддю про життя, професійні успіхи, а також наукові праці Йосипа Дзендзелівського, який свого часу навчався й викладав в вищезгаданому університеті.

В кіносюжеті органічно переплітаються дані про діалектологічні дослідження видатного мовознавця з коментарями рідних і знайомих щодо особистості професора. Хороша якість, доступність подання і велика кількість цікавої інформації сприяли вдалому дебюту кінокартини. Відсутність на премє’рі Андрія Куликова, що озвучив і зіграв Дзендзелівського, ніскільки не зіпсувала загального враження присутніх студентів, викладачів і гостів, які схвально оцінили фільм і розчулено реагували на найемоційніші моменти.

Після перегляду відбулося обговорення й пролунали слова вдячності тим, хто сприяв його створенню. Були висловлені думки щодо того, що цей фільм – тільки початок і є підстави стверджувати, що в майбутньому на нас, можливо, чекає поява ще великої кількості подібних за спрямуванням фільмів.

 Джерело:  Вікторія Вольф