На виборах ректора УжНУ за Ващука змушують голосувати спеціальними позначками?

Про можливість застосування такої технології  повідомило джерело в УжНУУ ході голосування за ректора УжНУ, участь в якому візьмуть ректор ЗакДУ, в.о. ректора УжНУ Федір Ващук та завідувач кафедри неврології, нейрохірургії та психіатрії УжНУ, директор обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології Володимир Смоланка, застосовуються  технології пресингу та психологічного тиску.

Окрім того, що делегати від Студентської Ради УжНУ підбираються виключно за принципом лояльності до Ф.Ващука, передбачено також спеціальні позначки навпроти його прізвища для кожного з підрозділів університету. Така технологія змушує керівників цих підрозділів, аби не втратити посаду, ретельніше “переконувати” своїх підлеглих голосувати на користь чинного тимчасового керівника УжНУ, а також, що важливо, має на меті створити ілюзію контролю за результатами волевиявлення конкретних учасників голосування збоку команди Ф.Ващука.

“Тому, команді В.Смоланки варто приділити увагу не тільки паритетному принципу формуванню лічильної комісії, усуненню можливостей маніпуляцій з бюлетнями для голосування на етапі від їх отримання до вкидання в урну, але й приділити увагу перевірці самих позначок, які можуть свідчити про спотворення результатів вільного волевиявлення. Такий контроль морально підсилить колектив УжНУ та сприятиме прозорості та чесності голосування. І, безумовно, дасть можливість заперечити підсумки голосування у випадку виявлення ознак фальсифікації”, – зазначило джерело.

zakarpattya.net.ua