Водій пасажирського автобуса намагався перевезти через кордон більше 500 пляшок вина

Минулими вихідними вирішив перевірити своє везіння один з наших співвітчизників, який здійснював регулярні перевезення пасажирів через міжнародний пункт пропуску «Тиса».З прибуттям на прикордонно-митний контроль, автобус «Сетра» одразу привернув до себе увагу прикордонного наряду, оскільки прикордонники мали попередню інформацію про можливе переміщення через державний кордон речей та предметів з порушенням визначеного законодавством порядку. Тому на підставі аналізу та оцінки ризиків старшим прикордонних нарядів було ініційовано поглиблений огляд вищевказаного транспортного засобу спільно з представниками митниці.

Результат огляду в повній мірі підтвердив підозри прикордонників: в багажному відсіку автобуса серед особистих речей  пасажирів було виявлено приховані від прикордонно-митного контролю вино виноградне ігристе італійського виробництва торгової марки MARTINI ASTI у кількості 360 пляшок та торгової марки ASTI MONDORO у кількості 216  пляшок.

Дані алкогольні напої вилучено у встановленому законодавством порядку та попередньо оцінено на  суму більше 57 000 гривень, – повідомили  в прес-службі Чопського прикордонного загону.