Хустський посадовець-убивця офіційно збожеволів в очікуванні суду

Родичі загиблих сумніваються у правдивості висновків психологічної експертизи.

Закарпатський посадовець, якого звинувачують у смертельній аварії, не може постати перед судом. Львівські експерти діагностували у підозрюваного психічні розлади, йдеться в сюжеті ТСН.

На підставі фахового висновку посадовцю змінили арешт на примусове лікування у психлікарні. Родичі загиблих у цих висновках сумніваються, адже чиновник родом саме зі Львівщини. На думку потерпілої сторони, хвора людина не могла тривалий час обіймати відповідальну керівну посаду.

Керівник районної філії “Закарпатгазу” минулого року втрапив у ДТП. Його позашляховику виїхав на зустрічну смугу, протаранивши легковик. 32-річна жінка та її 7-річна донька загинули на місці. Ще двоє діток отримали важкі травми.

 

 

 

 

 

 

 

“З підтримкою друзів і знайомих я тримаюся. Племінниця моя ще в апаратах, в пластинах. Вона не в гіпсах, але ще лежить. А Петрик мій, з ручками у нього вже все добре. Навіть уже в сніжки гралися”, – розповів чоловік і батько загиблих в ДТП Віталій Пригара.

Винуватець аварії утік. І принаймні за керування у нетверезому стані, а саме на цьому наполягали численні свідки, уже не відповідатиме, бо аналізу крові у нього так і не взяли.

“Інкримінувати вину щодо скоєння злочину у стані сп’яніння необхідно до медичного висновку, щодо ступеню сп’яніння. Такого висновку у нас нема. Час втрачений”, – зізнався Хустський міжрайонний прокурор Іван Кайло.

У прокуратурі переконують, що за смерть 2-х людей посадовцю таки доведеться відповідати. Прокурор підтримав клопотання родичів про повторну експертизу на осудність – її хочуть замовити вже київським експертам. “Термін притягнення до відповідальності 10 років, згідно строків давності. А тому скільки б часу не лікувався, але на протязі строку давності особа все рівно, якщо видужає, буде представлена перед судом”, – зазначив державний обвинувач.

http://tsn.ua