Мешканця Берегівщини за незаконну зброю засудили до 4 років

Вироком Берегівського районного суду до 4 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку засуджено 35-річного жителя села Гать Берегівського району.

Цей чоловік постав на лаві підсудних за нелегальне зберігання вогнепальної зброї. Під час обшуку в його літній кухні працівники берегівської міліції виявили та вилучили гвинтівку марки «Верндла» калібру 10,7 мм.

Цю зброю, переконував правоохоронців селянин, він випадково знайшов у лісі. Мовляв, збирав гриби й надибав на зброю, яка стирчала ців′ям із землі… Витягнув, приніс додому, почистив і сховав… Сам берегівець каже, що зброю він зберігав з метою самозахисту, хоча патронів до гвинтівки не мав…

Так чи інакше, але за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї (ст.263 ч.1 Кримінального кодексу України) міліція порушила стосовно чоловіка кримінальну справу, яку після завершення розслідування направили до суду. А суд поставив остаточну крапку в цій кримінальній історії, засудивши «зброяра» до вироку, не пов′язаного з реальним відбуттям покарання, себто умовно, повідомляє майор міліції Володимир Пуканич з Берегівського РВ УМВС.

http://zak-umvs.gov.ua