Прокуратура виявила порушення на закарпатській митниці

Прокуратурою Закарпатської області, в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів, проведено перевірку в Чопській митниці з питань додержання вимог митного законодавства при митному оформленні товарів.

Прокурорами виявлено, що митники провели митне оформлення товарів за заниженою митною вартістю, що завдало шкоди державі на майже 3 млн.грн.

Відомості про цей факт прокуратурою області 27 лютого внесені до ЄРДР (Єдиного реєстру досудових розслідувань) за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Ужгородської митниці, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

Встановлено, що протягом 2009-2010 років службовими особами Ужгородської митниці митне оформлення товарів «Текстильні покриття для підлоги, вибивні тафтингові, з поліамідів, необроблені, у рулонах…», проводилось за зниженим рівнем митної вартості.

Незважаючи на те, що посадові особи Ужгородської митниці на час визначення митної вартості зазначених товарів, володіли інформацією про найнижчий у відповідному періоді рівень їх митної вартості, зловживаючи службовим становищем, в порушення вимог митного законодавства, проводили митне оформлення зазначених товарів за заниженою митною вартістю.

Внаслідок злочинних дій посадових осіб Ужгородської митниці до державного бюджету не донараховано та не сплачено митних платежів на загальну суму майже 3 млн.грн., чим спричинено шкоду державі на зазначену суму.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області