Інформаційні стенди про дільничних інспекторів міліції встановлять на Свалявщині та Воловеччині

Для того, щоб поспілкуватись з громадянами і з’ясувати, в яких місцях краще розмістити дану інформацію, начальник свалявської міліції Людвіг Файт провів зустрічі з громадянами в сільських та селищних радах.

Реалізацію даного плану було вирішено розпочати із Сусківської сільської ради, до якої входять села Сусково та Пасіка. Дана сільрада, на думку очільників району та правоохоронних органів, є однією з найблагополучніших та з найнижчим рівнем злочинності в Свалявському районі. І в першу чергу завдяки активній позиції керівництва сільської ради та місцевих мешканців. А це, зазначає Людвіг Файт, стане хорошим прикладом для решти населених пунктів району.

На зустріч був запрошений голова Свалявської районної державної адміністрації Георгій Уліганинець, були присутні заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Сергій Корнаш, голова сільської ради Михайло Талабішка, мешканці сіл Сусково та Пасіка.

Зустріч відкрив Людвіг Файт. Він розповів про криміногенну обстановку в районі і про проблеми, які виникають у міліції під час розкриття злочинів. Людвіг Людвігович надав присутнім свої контактні телефони і підтвердив, що готовий до співпраці цілодобово.

В ході жвавого діалогу було поставлено багато запитань, які торкалися земельних питань, конфліктних ситуацій з сусідами. Директори загальноосвітніх шкіл Сускова та Пасіки обговорювали тісну співпрацю дільничного інспектора міліції Павла Дудинця, що обслуговує дану територію, та співробітників кримінальної міліції у справах дітей Свалявського РВ УМВС з педагогічними колективами та учнями, що дає змогу підтримувати належний стан правового виховання та дисципліни в цих школах. Крім того, на зустрічі порушувалися питання протидії торгівлі місцевими жителями без відповідних документів.

Людвіг Файт відповів на усі запитання, взявши на контроль ті факти, де потрібне втручання дільничного інспектора міліції. Він ще раз підкреслив, що ефективність роботи міліції безпосередньо залежить від активної життєвої позиції кожного з нас. Адже тільки 20 відсотків потерпілих звертається за допомогою в міліцію протягом перших трьох годин після здійснення протиправних дій щодо них, а інші 80 відсотків приходять по допомогу протягом доби, а то і за кілька днів. Чим раніше буде заявлено про злочин, тим більше шансів у співробітників міліції розкрити його за «гарячими слідами», повернути потерпілому його майно і покарати винного.

На завершення зустрічі було обрано місця, де будуть встановлені інформаційні стенди: сільська рада, пошта, дитячий садок. Мешканці також запропонували розмістити на них контактні телефони дільничних інспекторів, що проживають на цій території.

Джерело: Вікторія Кіяк, Свалявський РВ УМВС