МВФ обіцяє Україні в 2013 році економічний застій

Міжнародний валютний фонд прогнозує нульове зростання ВВП України за підсумками 2013 року. Про це говориться в Огляді світової економіки (World Economic Outlook), підготовленому експертами МВФ.

“За умови незмінності політики країни ВВП за підсумками 2013 року залишиться на рівні нульової позначки, зафіксованої в 2012 році”,- говориться в документі.

Також МВФ знизив прогноз зростання споживчих цін в поточному році з 7,4% до 0,5%. Зазначимо, що за підсумками I кварталу поточного року інфляція склала 0,1%, однак експерти очікують її поступового прискорення у другій половині року.

Крім того, у МВФ очікують, що в 2014 році зростання економіки України прискориться до 2,8%, а інфляція збільшиться до 4,7%.

Варто відзначити, що новий прогноз зростання ВВП України став найбільш песимістичним з усіх, що були зроблені до цих пір. В той же час в Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Світовому банку вважають, що зростання української економіки складе 1%. Згідно з квітневим консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку, цей показник дорівнює 1,2%.

Нагадаємо, в 2012 році зростання ВВП України становило 0,2%.

tsn.ua