68-річницю Великої Перемоги відзначили на Закарпатті

У четвер, 9 травня, в Ужгороді відбулися урочистості, присвячені Дню Перемоги.

Розпочалися урочистості на українсько-словацькому кордоні, де до підніжжя пам’ятника “Україна – визволителям” перші особи краю разом з ветеранами поклали кошики з квітами. Далі церемонія вшанування учасників бойових дій відбулася біля пам’ятника „Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни” на площі Кирила та Мефодія.

Опісля, від Поштової площі, самого центру міста представники влади, ветерани, краяни разом, минаючи «живий коридор», у складі якого квітами ветеранів вітали учні місцевих шкіл, молодь та містяни, вирушили на Пагорб Слави, де відбувся мітинг –реквієм.

 

 

 

 

 

 

– Дозвольте подякувати Вам за той подвиг, який ми нині вшановуємо. Шануємо ветеранів, пам’ятаємо героїв, що полягли на полях боїв, – звернувся до присутніх Олександр Ледида. – Керівництво країни наголошує, що ми повинні щоденно, а не тільки на свята, належно віддячувати нашим ветеранам за їх звитягу і тяжку працю. Незважаючи на будь-які труднощі соціально-економічного характеру, ми зобов’язані докласти максимум зусиль, щоб забезпечити достойне життя нашим рятівникам.

Задля цього в Україні регулярно підвищується рівень пенсійного забезпечення та соціального обслуговування ветеранів, вживаються заходи, спрямовані на покращення їх санаторно-курортного лікування, забезпечення інвалідів житлом, наголосив керівник області.

Святкові заходи продовжилися в амфітеатрі, де було розгорнуто польову кухню та відбувся святковий концерт за участі художніх колективів області, присвячений 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Урочистості відбулися у всіх містах та районах області, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-центрі ОДА.

http://nedilya.net