Заступник директора Тернівського МНВК вимагав 2800 грн. за виготовлення водійських прав

30 лиипня, в с.Нересниця Тячівського району по поблизу автомобільного мосту правоохоронці затримали під час одержання “взятки” в сумі 2800 грн. заступника директора Тернівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

За цю суму, посадовець обіцяв чоловіку посприяти, з використанням свого службового становища у тому, щоб його сину видати посвідчення водія без фактичного відвідування занять.

Відомості про дане правопорушення СВ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.368 КК України за вказаним фактом розпочато досудове розслідування.

30 липня заступнику директора Тернівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату вже повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.2 ст.368 КК України, за кваліфікуючими ознаками як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища. Відтак, його вже і допитали як підозрюваного.

Оперативними працівниками СДСБЕЗ Тячівського РВ УМВС та УМВС України в області, на підставі ухвал слідчого судді Апеляційного суду Закарпатської області та постанови прокурора району, проведено ряд негласних слідчих (розшукових) дій.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться інші необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин події. Вирішується питання про застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу, відсторонення його від посади та розсекречення матеріальних носіїв інформації щодо організації та проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Прокуратура тримає на контролі хід розслідування.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області