Мобільний центр працював в дитячому оздоровчому таборі “Мрія”

Продовженням низки літніх заходів стало проведення виїзної акції спеціалістами Мукачівського міського центру зайнятості. Так, 29 липня 2013 року мобільний центр профорієнтації Мукачівського МЦЗ завітав до дитячого оздоровчого табору „Мрія”.

У цьому спеціально оснащеному транспортному засобі діти мали можливість переглянути інформаційні матеріали про навчальні заклади міста. Також у їх розпорядженні були папки з описами професій, довідники, буклети, в яких міститься інформація про ринок праці міста і вимоги, які ставляться до працівників різних професій, поради щодо того як правильно вибрати майбутній фах. Школярі також ознайомились із послугами, які надає служба зайнятості, мали змогу переглянути барометр актуальних професій на ринку праці міста.

Фахівці служби зайнятості провели з дітьми рухливі ігри, орієнтовані на ознайомлення зі світом професій. Діти відгадували професії, грали в пантоміму, зображуючи представників різних професій. Велику зацікавленість викликали профорієнтаційні конкурси та ігри: “Впізнай професію”, “Чим займається ця людина?”, “Подіум”, “Веселий капелюх” та інші, в яких взяли участь школярі 8-9 класів.

Надавались індивідуальні консультації школярам щодо професійного вибору, розвитку навичок та здібностей, необхідних для отримання конкретної професії, про професії, які користуються попитом у роботодавців, як можна здобути професійно-технічну освіту за сприяння служби зайнятості, зокрема, у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Також, спеціалісти центру зайнятості провели презентацію робітничих професій, які можна здобути у місті Мукачеві; розповіли про особливості вступу до професійних навчальних закладів та пільги, які надаються дітям-сиротам під час навчання.

На закінчення заходу всі учасники мали змогу отримати відповіді на питання, які їх цікавили. Є великі сподівання, що даний захід не пройшов марно і хоч трохи допоміг дітям у виборі їх майбутньої професії.

dcz.gov.ua