Закарпатські чиновники не подбали про оздоровлення сиріт

Україніські чиновники Мінсоцполітики відправляли в табори за держрахунок дітей, які не мають пільг, через це, не було забезпечено оздоровлення понад 2 тис. дітей- сиріт

Як повідомили «Коментарям» у Генеральній прокуратурі, про це свідчать прокурорські перевірки у сфері дотримання прав дітей на відпочинок та оздоровлення.

Перевірки виявили численні порушення у діяльності Міністерства соціальної політики.

За подібними фактами прокурорами розпочато шість кримінальних проваджень, заявлено до суду чотири позови про повернення незаконно витрачених бюджетних коштів.

«Через бездіяльність органів влади Закарпатської, Івано – Франківської, Сумської областей, міст Києва і Севастополя у цьому році не забезпечено оздоровлення понад 2 тис. дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що органи виконавчої влади допускають незаконну оренду або використання земель і майна заміських оздоровчих установ.

За такими фактами відкрито два кримінальні провадження, заявлено 12 позовів щодо попередження відчуження майже 22 га земель дитячих установ.

Крім того, в дитячих здравницях виявлено факти неякісного харчування дітей, незадовільних умов їх проживання, неналежної організації дозвілля підлітків.

comments.ua